Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα διαδικτυακού θεάτρου του παραλόγου!

Επειδή η ανακάλυψη «θεμάτων» με σκοπό τη στοχοποίηση προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων στο Βελβεντό έχει γίνει έμμονη ιδέα σε κάποιους (και βαφτίζεται ενίοτε και «επιστολή» «αναγνώστη»!), η εμπάθεια και το κόμπλεξ βαφτίζονται δημοσιογραφική έρευνα ή εποικοδομητική κριτική (στην οποία βέβαια δεν μπορούμε να έχουμε αντίλογο γιατί τότε είμαστε αυτοί που δε δεχόμαστε την «εποικοδομητική» τους κριτική)…

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ!




Το βιβλίο της τοπικής ιστορίας του Βελβεντού, μαζί με τα άλλα 4 εγχειρίδια που το συνοδεύουν, είναι αποτέλεσμα μια κοπιώδους προσπάθειας ετών, του Δήμου Βελβεντού, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, της αναπληρώτριας καθηγήτριας του εν λόγω πανεπιστημίου Ιφιγένειας Βαμβακίδου, της εκπαιδευτικού, δρ. παιδαγωγικής, Παρασκευής Γκόλια και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και ΜΚΟ «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού».


Ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε είναι η υποβολή του σαν πρόταση προς το Υπουργείο Παιδείας για την ένταξή του στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων του Βελβεντού.


Μέχρι βέβαια να επιτευχθεί αυτό, κάτι που όλοι ευχόμαστε, αποτελεί μια εξαιρετική έκδοση όλων των συνεργαζόμενων φορέων, με τις ευγενικές χορηγίες των ομογενών μας από την Αμερική και των χρηματοδοτών της «Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού», δηλαδή των μελών και των δωρητών της. Τη διαχείριση της ανέλαβε ο παραπάνω φορέας ως φυσιολογικός συνεχιστής αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε ο Δήμος Βελβεντού.


Η πρώτη παρτίδα των βιβλίων έφτασε στο Βελβεντό λίγο πριν το Δεκαπενταύγουστο (καμιά σχέση βέβαια με τη Γιορτή Ροδάκινου, όπως ψευδώς αναφέρεται στα διαδικτυακά δημοσιεύματα) και παρουσιάστηκε ανεπίσημα σε εκδήλωση προς τιμήν των ομογενών. Ουδέποτε φυσικά «μοιράστηκε»! Όπως έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα αυτός που εκδίδει ένα βιβλίο το πουλάει. Και όπως έχει επίσης κάθε νόμιμο δικαίωμα αυτός που εκδίδει ένα βιβλίο το πουλάει όσο θέλει! Και διαχειρίζεται τα έσοδα όπως θέλει! Και όσον αφορά τη διαχείριση χρημάτων, τόσο η προηγούμενη δημοτική αρχή του Βελβεντού όσο και η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» έχουν δείξει δείγματα γραφής. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους!


Αντί λοιπόν για συγχαρητήρια γι’ αυτήν την αξιόλογη προσπάθεια, όλοι οι προαναφερθέντες συμβαλλόμενοι φορείς, αντιμετώπισαν για μια ακόμα φορά από μέρος του διαδικτυακού …«τύπου» τη χλεύη και την απαξίωση. Από τη συστηματική εκ μέρους κάποιων στοχοποίηση, προσώπων, πραγμάτων και καταστάσεων στο Βελβεντό δεν γλίτωσε ούτε αυτή η αξιόλογη εκπαιδευτική και εκδοτική προσπάθεια.


Είναι τελικά πολύ θλιβερός ο κατήφορος που έχουν πάρει ορισμένοι. Η χωρίς τέρμα ελεύθερη πτώση τους…


Απλά υπενθυμίζουμε ότι τον αγώνα για την αυτοδιοικητική μας ανεξαρτησία και τον απεγκλωβισμό από τη βαλτώδη κατάσταση που δημιουργείται στην περιοχή, τον κάνει ολόκληρη η κοινωνία του Βελβεντού κι όχι δυο – τρία πρόσωπα που έχασαν κάποια καρέκλα ή κάποια «κουτάλα». ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!! ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ!!!!!


Δυστυχώς βέβαια για όλους μας, θα γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τέτοιων περιστατικών:


ΕΠΕΙΔΗ
Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ! Για τον αγώνα που συνεχίζει η κοινωνία μας και για τα όσα έχει καταφέρει διαχρονικά, όταν κάποιοι άλλοι παντελόνιαζαν τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις άλλες κρατικές επιχορηγήσεις, ενώ η κοινωνία μας εργάζονταν συστηματικά για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την δημιουργία αυτής της άριστης αστικής και περιαστικής εικόνας του Βελβεντού.


ΕΠΕΙΔΗ
Πρέπει, στο μέτρο του δυνατού, να δημιουργούνται συνεχώς θέματα σε σχέση με το Βελβεντό, τον αγώνα του, την «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» και την προηγούμενη δημοτική του αρχή. Και κάποιοι το έχουν αναλάβει εργολαβικά αυτό. Μήπως και καταφέρουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα του Δήμου Σερβίων - …Βελβεντού. Να καλύψουν τη δυσοσμία που αναδύεται από τις χρήσεις των προηγούμενων δημοτικών αρχών του γειτονικού Δήμου. Να καλύψουν την ανυπαρξία της τωρινής δημοτικής αρχής. Να μας πείσουν ότι αυτό το αυτοδιοικητικό έκτρωμα που δημιουργήθηκε στην περιοχή λειτουργεί.


ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΟΜΩΣ…Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ…


Ένα μόνο – από τα πολλά - απλό παράδειγμα, ήταν η αιωρούμενη εδώ και καιρό «κακοδιαχείριση» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Βελβεντού (ΔΗ.Κ.Ε.ΒΕ.)!!!!! Κατηγορούνταν αυτοδιοικητικοί παράγοντες, σπιλώνονταν ανθρώπινες υπολήψεις, έτσι απλά… Δε βαριέσαι… Βαράτε τους... Δεν κοστίζει τίποτα...


Η πραγματικότητα βέβαια είναι αμείλικτη για ορισμένους όπως προαναφέραμε (και θά ’ρθει η ώρα της κρίσης για πολλούς, το «τσάμπα μάγκες» θα τελειώσει κάποια στιγμή).


Αναγκάστηκε ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τα οικονομικά του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού (προς τιμήν του ο άνθρωπος) να διαβεβαιώνει στο δημοτικό συμβούλιο ότι η ΔΗ.Κ.Ε.ΒΕ. υπήρξε υπόδειγμα διαχείρισης και απόλυτα καθαρή και ο Δήμαρχος να παρεμβαίνει λέγοντας ότι όσα αιωρούνται δεν προέρχονται από πηγές του Δήμου.


Δυστυχώς όμως τα παράκεντρα λειτουργούν κανονικά και καθημερινά θα ζούμε αυτό το κακοπαιγμένο θετράκι του παραλόγου…


 Προς τους συντοπίτες Βελβεντινούς και προς όλους του υγιώς σκεπτόμενους συντοπίτες : μην τους διαβάζετε για την ενημέρωσή σας, μην ασχολείστε με τις εμπρηστικές και ύπουλες δημοσιεύσεις! Τα θλιβερά ανώνυμα σχόλια που σπιλώνουν ασύστολα και αναπόδεικτα ανθρώπους και καταστάσεις που τα δείγματα γραφής τους είναι εντελώς διαφορετικά. Ανθρώπους που τα αποτελέσματα της δουλειάς τους είναι ορατά. Ανθρώπους που έχουν μάθει να λειτούργουν σε διαφορετικά επίπεδα και στάνταρ πάντα στο φως της ημέρας!

6 σχόλια:

  1. Quiz 1:
    Ποιο είναι το γραφείο τύπου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού?
    α)ai-vres.blogspot.com
    β)kozan.gr
    γ)και τα δύο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Quiz:
    Ποιο είναι το γραφείο τύπου του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού?
    α)ai-...
    β)koz...
    γ)όλα τα παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκπληκτικό το κείμενο σας παιδιά. Περιγράφει ακριβώς την πραγματικότητα. Αλήθεια αυτό το kozan γιατί σας κάνει τέτοιο πόλεμο? Έχει καμιά σχέση με το Δήμο Σερβίων Βελβεντού? Ή με κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο? Π.χ. κάποιον αντι-δήμαρχο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτούς που ειναι πισω απο το κοζαν κανενας δεν τους ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Qoiz 3:
    Ποια η σχέση νυν αντιδημάρχου του Δήμου Σερβίων Βελβεντού με διαχειριστή του kozan?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν γνωριζω το ποιoν των εν κοζανη site.το μονο που ξερω,ειναι οτι απο την αρχη ταχθηκαν (σχεδον ολα)κατα του αγωνα του βελβεντου.κυριως με κακοβουλα σχολια περι χαλιναγωγησης της κοινωνιας του βελβεντου.τελευταια εμφανιστηκαν και ψευδη δημοσιογραφικα στοιχεια για την εκδοση του βιβλιου της τοπικης ιστοριας του βελβεντου.δεν μου κανει καμια εντυπωση,η εχθρικη σταση αυτων των site.οντας γραναζια του πολιτικου συστηματος οφειλουν να το προστατευσουν και προπαντως να επιβραβευσουν τις επιλογες του.το βελβεντο αποφασισε να κινηθει κοντρα σ'αυτες τις επιλογες,οποτε ειναι λογικο να βαλεται απο αυτα.η ουσια ειναι μια.η ελλειψη επιχειρηματων συχνα οδηγει σε βιαστικες-αναξιοπιστες κινησεις.ευτυχως η δυναμη της αληθειας παραμενει αναλυωτη παρα τις οποιες αντιξοες συνθηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή