Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΚΟΥΣΑΤΕ...ΑΚΟΥΣΑΤΕ...

«Αγάδες, πασάδες, δερβισάδες, γιουσουφάκια... Κατά διαταγήν του πολυχρονεμένου μας πασά (ο οποίος αγρόν αγοράζει...),
όποιος καταφέρνει και προκαλεί περισσότερο τους καταραμένους Βελβεντινούς,
όποιος πάει κόντρα στις αποφάσεις τους,
όποιος υπονομεύει και υποσκάπτει τον αγώνα τους,
θα παίρνει μπαξίσια πολλά,
θα είναι και ο πρώτος μάγκας στα καφενεία της πλατείας,
θα είναι πάντα πιστό γιουσουφάκι στο πασαλίκι της περιοχής και στο βιλαέτι της Κοζάνης (με το αζημίωτο).
Γράψτε γι’ αυτούς στα site και στα blog, διασύρετέ τους, ασύστολα, χωρίς ντροπή, γράψτε για τις μανάδες, τους πατεράδες και την προσωπική τους ζωή, μήπως και λυγίσουν, πάρτε τους τα κλειδιά από δημόσια κτίρια, αλλάξτε τις κλειδαριές, πάρτε τους το μηχανολογικό τους εξοπλισμό ή αφήστε τον να σαπίζει στο δημοτικό γκαράζ, μην τους δίνετε ούτε ψίχουλο, μην πληρώνετε τους υπαλλήλους των δημόσιων κτιρίων και χώρων (κάποια στιγμή θα τα βροντήξουν κι αυτοί και θα φύγουν), μην πληρώνετε κανέναν τους, παρακρατάτε απροκάλυπτα τα χρήματα που πρέπει να πάνε προς τα κει (το βαρέλι εδώ δεν έχει πάτο). Δε θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Τώρα κάνουμε κουμάντο εμείς! Και θα γίνουν όπως θέλουμε εμείς. Είτε τους αρέσει είτε όχι!
Τολμάνε και ζητάνε αυτοδιοικητική ανεξαρτησία;;;; Τη σήμερον εποχή;;;;; Θα δουν τί θα πάθουν!!!»
Κάποιοι άνθρωποι έχουν μείνει πραγματικά κολλημένοι στο μεσαιωνικό και οθωμανικό τους παρελθόν. Και φυσικά πάντα θα βρίσκουν και πρόθυμα γιουσουφάκια να τους διευκολύνουν στις δουλειές τους. Να παριστάνουν δηλαδή τους αγάδες και τους Βεληγκέκες της περιοχής Σερβίων - Βελβεντού.
Όπως καταλαβαίνετε, όλα τα παραπάνω αποτελούν προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχουν με πρόσωπα και καταστάσεις της πραγματικότητας...

2 σχόλια:

  1. Δυστυχώς αυτήν είναι η πραγματικότητα, όπως ακριβώς την περιγράφετε..!Συνεχίστε παιδιά τον αγώνας σας, για το καλό του Βελβεντού, για το καλό της περιοχής..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή