Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΤΗΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΕΠΟΧΗΣ

Απίστευτες καταστάσεις βγαλμένες από άλλες εποχές ζει το τελευταίο 48ωρο το Βελβεντό! Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σπίτια του οικισμού δεν έχουν σταγόνα νερό! Ελάχιστοι είναι αυτοί που απολαμβάνουν το προνόμιο να έχουν έστω και ελάχιστο νερό στο σπίτι τους. Κυρίως εκεί που συσσωρεύεται το ελάχιστο παρεχόμενο από το δίκτυο νερό σε συγκεκριμένες περιοχές.
          Το τωρινό επεισόδιο είναι το τελευταίο και το πιο εξοργιστικό από το σίριαλ που παρακολουθεί εμβρόντητη η κοινωνία μας τον τελευταίο χρόνο σχετικά με τη διαχείριση των νερών και των δικτύων ύδρευσης από τη δημοτική αρχή Σερβίων - …Βελβεντού.
           
        Και το πιο εξοργιστικό, πέρα από τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα από τους «υπευθύνους» (το κορυφαίο για τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της κάθε περιοχής), είναι και οι απαράδεκτες δηλώσεις τους σε κανάλια και άλλα μέσα ότι όλα στο Βελβεντό βαίνουν καλώς. Όπως προσφάτως δήλωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος! Έγιναν λέει και οι αγιασμοί στα σχολεία…ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Σοβαρά κ Κωνσταντόπουλε; Επειδή χαριεντιζόσασταν συνοδεία καμερών και φωτογράφων κατά τη διάρκεια των αγιασμών σημαίνει πως στο Βελβεντό πάνε όλα καλά; Γιατί δε έρχεστε και σήμερα στο Βελβεντό να δείτε πόσο ωραία είναι τα πράγματα;
Εμείς κ. Κωνσταντόπουλε δεν είχαμε και δεν έχουμε τέτοιες προτεραιότητες για την περιοχή μας! Φιγούρες και φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Οι προτεραιότητες μας είναι άλλες! Και η διοίκηση σας μας οδηγεί χρόνια πίσω! Σε προβλήματα που τα είχαμε λύσει εδώ και δεκαετίες!!! Αν είναι δυνατόν!!! Εν έτει 2011;;; Να λέμε το νερό νεράκι;;; Σε μια περιοχή όπως το Βελβεντό; Με τόσους υδάτινους πόρους και με ένα άκρως λειτουργικό και σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, από τους αγωγούς, τις δεξαμενές μέχρι και τα δίκτυα εντός του οικισμού; ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ! Ούτε κατά τη διάρκεια της αντικατάστασης και του εκσυγχρονισμού του δικτύου (χρόνια πριν) δεν είχαμε τόσο παρατεταμένες διακοπές! Εξάλλου, όσο μεγάλη κι αν ήταν η ζημιά, τουλάχιστον τμηματικά, θα μπορούσε όλος ο οικισμός να έχει νερό για λίγες ώρες μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της. Ούτε αυτό (το πιο απλό και εύλογο) δεν προβλέψατε!
          Και δεν αρκείστε μόνο σε αυτές τις δηλώσεις. Κάνετε λόγο και για παλαιότερες κατασκευαστικές ατέλειες, ρίχνοντας το βάρος στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Βελβεντού!!! Έλεος! Ντροπή και αίσχος!  Δεν έχετε καμία συναίσθηση των καταστάσεων και των ευθυνών σας; Το μόνο που είχατε να πείτε ήταν κατηγορίες εναντίον της πρώην δημοτικής αρχής του Βελβεντού;
          Αν νομίζετε, κύριοι της δημοτικής αρχής, ότι θα καταντήσετε το Βελβεντό, με την «καλλικρατική» σας διοίκηση, τριτοκοσμική επαρχία του Δήμου σας είστε γελασμένοι. Η κοινωνία μας δε συμβιβάζεται ούτε στο ελάχιστο με τέτοιες καταστάσεις. Έχει μάθει να ζει και να λειτουργεί αλλιώς. Πόσο νομίζετε ότι θα ανεχόμαστε ακόμα αυτή την οπισθοδρόμηση; Για ποσό ακόμα νομίζετε ότι θα ανέχεται διοίκηση τέτοιου τύπου η κοινωνία του Βελβεντού;
          Αν αδυνατείτε σαν δημοτική αρχή να διαχειριστείτε τα του Βελβεντού βγείτε και παραδεχτείτε το επιτέλους! Εμείς εξάλλου το γνωρίζουμε ότι δεν μπορείτε. Κανείς από το Βελβεντό δε θα σας κατηγορήσει γι’ αυτή σας την παραδοχή. Ίσα ίσα θα σας επαινέσει που για πρώτη φορά θα μιλήσετε με ειλικρίνεια για την υπόθεση του Βελβεντού. Δεν είστε σε θέση να ανταποκριθείτε ούτε στο ελάχιστο στις ανάγκες αυτής της κοινωνίας! 
          Ταυτιζόμενοι με την άποψη που εξέφρασε ο τ. Αντιδήμαρχος Βελβεντού κ. Κώστας Κουρτέλης σε δημόσια παρέμβαση του το καλοκαίρι – πάλι για θέματα παρατεταμένων διακοπών και κακής διαχείρισης των δικτύων! – όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτή την καταδικαστική και οπισθοδρομική για τον τόπο «καλλικρατική» διοίκηση τόσο το καλύτερο. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Υ.Γ.: Στους μόνους στους οποίους συμπαραστεκόμαστε αυτή τη στιγμή είναι στους εργάτες και του υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι παλεύουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα σας. 

1 σχόλιο:

  1. Στου κουφού την πόρτα............
    θα επικαλεστώ απλά τα λόγια άλλων:
    "όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από αυτή την καταδικαστική και οπισθοδρομική για τον τόπο «καλλικρατική» διοίκηση τόσο το καλύτερο. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή