Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ -...ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;

Πώς τα φέρνει η άτιμη η ζωή… Η αλλαγή στάσης στο θέμα επανασύστασης του Δήμου Βελβεντού από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων - …Βελβεντού είναι πλέον γεγονός!

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-12-2011 (για το θέμα της αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Σερβίων) ανέφερε επί λέξει τα παρακάτω:

 «Μας κορόιδεψαν, μας αγνόησαν και μας εμπαίζουν. Και όλα αυτά έγιναν από ανθρώπους που στηρίξαμε, που ψηφίσαμε, που μαζί τους ονειρευτήκαμε και αγωνιστήκαμε. Κι αυτό πονάει ακόμη πιο πολύ…! Ποιοι είναι αυτοί; Όλοι μας τους ξέρουμε… όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη. Δεν κορόιδεψαν μόνο εμάς προσωπικά, σαν δημοτικό συμβούλιο, σαν εκλεγμένους αντιπροσώπους του Δήμου, αλλά αγνόησαν και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη θέληση και το συμφέρον όλων των συνδημοτών μας. Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Από πότε οι αριθμολάγνοι χαρτογιακάδες των Αθηνών αποφασίζουν και διατάζουν το κλείσιμο υπηρεσιών για δήθεν εξοικονόμηση πόρων; Πράγμα που αν κάποιος υπολογίσει πως αυτό επιτυγχάνεται βυθίζει περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση της περιοχής μας…..! Ξαφνικά ψάχνω απεγνωσμένα για ένα στήριγμα, από πού να το βρω όμως αυτό; Από ένα κράτος που για τη βασιλεία των αριθμών θυσιάζει την ζωή την αξιοπρέπεια και στο τέλος την δικαιοσύνη ανάμεσα στους συμπολίτες του; Από τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους που κωφεύουν στις διαμαρτυρίες και στις εκκλήσεις τους; Και το μόνο που θέλουν είναι να είναι αρεστοί και φρόνιμοι στους υπηρεσιακούς τους ηγέτες και εντολοδόχους…. Οι πολίτες του δήμου μας έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με όλους τους πολίτες της Κοζάνης και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δέχομαι την οποιαδήποτε ευθύνη μου αναλογεί προσωπικά και τη δυσάρεστη εξέλιξη. Κάποιοι μπορούν να μας καταλογίσουν καθυστερημένη αντίδραση, επανάπαυση, ίσως και αφέλεια αφού αφεθήκαμε σε διαβεβαιώσεις αναξιόπιστων όπως αποδείχθηκε ανθρώπων. Ευθύνες όμως θα πρέπει να καταλογιστούν και στην κεντρική διοίκηση που χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς καμιά μελέτη, καταφεύγει σε φασίζουσες συμπεριφορές και αποφάσεις για την επίτευξη αριθμητικών και μόνο στόχων, αδιαφορώντας προκλητικά για τον άνθρωπο. Από αυτό το κοινωνικό πρόσωπο της σύγχρονης πολιτικής πρέπει εμείς οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού να υπερασπίσουμε με κάθε κόστος την κάθε προσπάθεια. Νομίζω ότι αυτήν είναι η δική μας πρόκληση.»
 

Το παραπάνω απόσπασμα θα μπορούσε να είναι η επιχειρηματολογία του οποιουδήποτε Βελβεντινού, που έχασε το Δήμο του. Και επειδή δυο μέτρα και δυο σταθμά δε γίνεται να υπάρχουν στα θέλω, τις προτεραιότητες και στις διεκδικήσεις της κάθε κοινωνίας καλωσορίζουμε τον κ. πρόεδρο στον αγώνα που δίνει η κοινωνία του Βελβεντού για την επανασύσταση του Δήμου της! Ή τουλάχιστον στη λογική που μας έχουν βάλει όλοι αυτοί οι ινστρούκτορες της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης με τα επαναλαμβανόμενα εγκλήματα τους εναντίον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας γενικότερα. Γιατί, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι ηγέτες της δημοτικής αρχής Σερβίων -…Βελβεντού δε μας είχαν συνηθίσει να εκφράζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Λέτε να ξύπνησαν ξαφνικά ή γι’ ακόμα μια φορά η υποκρισία περισσεύει και παρακολουθούμε άλλο ένα θέατρο του παραλόγου από την πλευρά τους;

http://www.youtube.com/watch?v=pobN1QcoRfE&feature=player_embedded

Υ.Γ.: Αλήθεια κ. πρόεδρε, από πότε γίνατε τόσο ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της Δ.Ο.Υ. στα Σέρβια; Δυστυχώς για σας, ζούμε όλοι στην ίδια τοπική κοινωνία… Ακούμε…Μαθαίνουμε…Ανταλάσσουμε απόψεις….

1 σχόλιο:

  1. μη λετε τετοια πραγματα ο καθηγητης ειναι δημοκρατικοτατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή