Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΝΤΡΟΠΗ !

(Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ "ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟΥ" ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4/3/2012 ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ)

Απορημένοι έως και εμβρόντητοι έμειναν όσοι αντίκρισαν αυτήν την «πινακίδα» κατά τον περίπατό τους στην περιοχή «Σκεπασμένου» στο Βελβεντό τον τελευταίο καιρό.  Κι αυτό γιατί διήλθαν κανονικά το μονοπάτι που οδηγεί μέσα στο χώρο χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως γίνεται δεκαετίες τώρα. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουν γίνει πάρα πολλές παρεμβάσεις κι έχει αποκτήσει ο χώρος μια πολύ μεγάλη αναγνωρισιμότητα κι επισκεψιμότητα.
 
Θα μας δώσει κάποιος πειστική απάντηση γι’ αυτό;
Ποιος ευφάνταστος νους μπορεί να σκέφτηκε την τοποθέτηση αυτής της «πινακίδας»;
Ποιος ήταν αυτός που την τοποθέτησε;
Ποιός είναι αυτός που «απαγορεύει»;
Τί είναι αυτό που «απαγορεύει»;
Ποιός είναι αυτός που αποφασίζει να δυσφημίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο την περιοχή του «Σκεπασμένου» και να αποτρέπει τους επισκέπτες από την συγκεκριμένη περιοχή;
 

Ο Δήμος Σερβίων – Βελβεντού «απαγορεύει» την ελεύθερη είσοδο σε δημόσιο χώρο; Στο δάσος; Σε έναν χώρο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και από τους πιο επισκέψιμους στη Δυτική Μακεδονία; Με ποιό δικαίωμα;
 
Όντως κατά την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων υπήρξε πρόβλημα με κατολισθήσεις σε σημείο όπου σημειώνονται κατά καιρούς τέτοια φαινόμενα. Μάλιστα προκλήθηκε και ζημιά στο προστατευτικό κάγκελο του μονοπατιού.
 
Τέτοια φαινόμενα συνέβαιναν, συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα. Είναι φαινόμενα φυσικά! Και δε συμβαίνουν μόνο στο δικό μας φαράγγι ούτε μόνο στο δικό μας δάσος!
 
Ο καθένας εξάλλου διέρχεται μέσα σε τέτοιους χώρους ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ! Οι φορείς όμως που έχουν τη διαχείριση -κατά κάποιον τρόπο-  των χώρων  αυτών οφείλουν να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να τους καθιστούν και πιο προσβάσιμους και όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς. Και ως εκεί. Είτε με την τοποθέτηση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ πινακίδων είτε με την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση για να την αποκατάσταση των προβλημάτων δημιουργούν τα όποια φυσικά φαινόμενα (στην περίπτωσή μας οι κατολισθήσεις). ΝΑ ΣΠΕΥΔΟΥΝ δηλαδή να αποκαθιστούν τη ζημιά κάθε φορά που παρουσιάζεται κάτι. Ζητήματα δηλαδή ρουτίνας και απλής καθημερινότητας για έναν φορέα όπως είναι ο Δήμος.
 
Αυτό  γινόταν χρόνια ολόκληρα στην περιοχή και κανείς ουδέποτε αντιλήφθηκε το παραμικρό, κανείς ποτέ δεν παρατήρησε κάποιο πρόβλημα. Γιατί κάποιοι ασχολούνταν και φρόντιζαν το χώρο νυχθημερόν προκειμένου να είναι καθαρός και επισκέψιμος. Ήρθε βέβαια η «καλλικρατική διοίκηση» του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού να μα πείσει για το αντίθετο!
 
Κάποιοι αντιλαμβάνονται αλλιώς τα πράγματα με τον γνωστό πλέον μοναδικό τους τρόπο!   Ό,τι δεν μπορούμε να το φτιάξουμε ή να το συντηρήσουμε το «απαγορεύουμε». Ή το αφήνουμε στην τύχη του. Όπως έχει μείνει το Βελβεντό εδώ και ένα χρόνο όπου η αυτοδιοίκηση περιορίζεται στο ξήλωμα ή την τοποθέτηση πινακίδων και σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια. Αυτή η πινακίδα συμπυκνώνει όλο το νόημα του ενός και πλέον χρόνου «καλλικρατικής αυτοδιοίκησης».
 
Να ξηλωθεί άμεσα αυτή η αθλιότητα! Κι αν δεν την έχει ξηλώσει κάποιος από τους ανθρώπους που την αντίκρισαν και αηδίασαν στο θέαμα θα την  ξηλώσουμε εμείς!

ΥΓ1: Φαίνεται πως έχουν βαλθεί να μας κλείσουν τα πάντα στην περιοχή! Ακόμα και τους επισκέψιμους χώρος στα βουνά!
ΥΓ2: Γιατί από τη μια η δημοτική αρχή του Δήμου Σερβίων –… Βελβεντού κόπτεται και ωρύεται (και καλά κάνει) για το κλείσιμο των πάντων στην περιοχή κι από την άλλη χρησιμοποιεί την ίδια «τακτική» στις ενέργειές της (ή στα λεγόμενά της για το Βελβεντό). Πώς λέγεται αυτό;
ΥΓ3: Μήπως σε λίγο καιρό «απαγορευτεί» και η κυκλοφορία στους δρόμους του Βελβεντού λόγω επικινδυνότητας του οδοστρώματος;
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


10 σχόλια:

  1. απο Δήμαρχος κλητήρας7 Μαρ 2012, 1:37:00 μ.μ.

    Μην προτρέχετε.... και εκτίθεστε αδικα!!!

    Η προειδοποίηση δεν απαλλάσει, η απαγόρευση ομως απαλλάσει (κατα κάποιον τρόπο βεβαια) τους εχοντες την αστική ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στην περιοχή του σκεπασμένου.

    Και αυτοί είναι η νόμιμα εκλεγμένη δημοτική αρχή (κι οχι η μκο) και φυσικά ο δήμαρχος της Κων/λος που φερει και την αστική και ποινική ευθύνη για το οτιδήποτε.

    Με το απαγορεύεται λοιπον, προσπαθεί να βγάλει απο πάνω την ευθύνη του και τον κίνδυνο να τον σέρνουν στα δικαστήρια σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα σ' αυτο τον χώρο.

    Ευτυχώς εως τώρα δεν συνέβει ποτε τίποτα, που θα αποδείκνυε τους ισχυρισμούς μου.
    Και εύχομαι με ολη μου την ψυχή να μην δικαιωθεί ο αντιπαθέστατος (ως γνήσιο τέκνο του κομματικού σωλήνα) κατα τα αλλα κ. Κων/λος και η παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @3.37
    ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ; ΕΣΥ Η Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτός ο κοπριτης ο Λελοθ η έκρηξη αδρεναλίνης μαζί με τα "τρελα αγόρια" τους ΑΚΠΠ και τους δικους μας της ομάδας "Χ", προσπαθούν με κάθε τροπο να εξαφανίσουν απο το χάρτη το όνομα του Βελβεντου. Στο επόμενο Δ.Σ. θα πρέπει να φύγουν απο την αίθουσα όπως τους αξίζει.
    Υ.Γ. Όσο για τον "απο δήμαρχο κλητηρα" ας τον πει κάποιος ότι το το να σκέπτεται ως "διεθνηστης" μπορεί να του αποφέρει περισοτερα "εσοδα" απλά κάποια στιγμή θα πληρώσει το τίμημα βλ. Νταλάρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. απο Δήμαρχος κλητήρας10 Μαρ 2012, 12:22:00 μ.μ.

    01:17
    Επι της ουσίας, εχεις κάτι να πεις για το σχόλιό μου, τους προπηλακισμούς αστους δεν σου πάνε.

    Θα μπορούσε να γράψει "κινείστε με δική σας ευθύνη" ομως επειδή γνωρίζει οτι αυτό δεν τον απαλλάσει απο την αστική και ποινική ευθύνη του, προτίμησε το απαγορεύεται.

    Κατα τα αλλα σου υπενθυμίζω οτι μου είναι αντιπαθής, οπως και κάθε ανεπάγγελτο κοματόσκυλο.

    Να θυμάσαι ομως οτι με το να ανακινείς ενα τέτοιο θέμα, που εχει να κάνει με την ασφάλεια των επισκεπτών του σκεπασμένου, και να το διαδίδεις μεσω του ιντερνετ, π.χ ηδη ο πράσινος παπαγάλος κι οχι μόνο αυτός αναμεταδίδοντάς το το εκανε μεγάλο θέμα, μόνο ΖΗΜΙΑ κάνεις στον τόπο μας. Και μην το δεις ως αρνητική διαφήμιση, γιατι εχει να κάνει με την ασφάλεια του πιθανου επισκέπτη, αναλογίσου το πόσοι ανθρωποι θα απέφευγαν να επισκεφτούν ενα μέρος που εχει κατολισθήσεις;

    Μακάρι να μπορέσεις και συ να δείς την πραγματικότητα οχι τίποτα αλλο, αλλα να μην πέσεις και συ απο τα σύνεφα καποια στιγμή, ο ΔΗΘΕΝ αγώνας που κάνουμε ως κοινωνία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΗΜΟ είναι μια μπαρούφα του manolis&makis και τίποτα περισσότερο, τα ελεγα και τα εγραφα απο την πρώτη στιγμή οτι ανεξάρτητος δήμος Βελβεντού δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει "Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ" και o manolis την "αφησε(?)" να φύγει ανεπιστρεπτί, θα μάθουμε περισσότερα οταν ερθει το πλήρωμα του χρόνου.

    Και ενα τελευταίο, μετα απο οσα συμβαίνουν γύρω μας και εννοώ την οικονομική στενότητα ΣΕ ΟΛΑ, θα παρακαλάμε να μην μας ξανακάνουν ανεξάρτητο δήμο, γιατι το κόστος της διοίκησής του δεν θα το αντέχουμε ως κοινωνία των 3500 κατοίκων, αν φυσικά καταννοείς αυτό που λέω.

    θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, πολιτισμένα ομως, οπως μας αρμόζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ipisis....
    APAGOREYETAI i katanalwsi tou nerou tis vroxeres meres giati olo k kapoios 8a exei ksexasei ti xlwriwsei tou nerou (ustera 8a stisoume "karteri" gia na roufianepsoume ti wra kleidw8ikan oi deksamenes k an uparxei antikleidi k poios einai o armodios na kseklidwsei wste na min pa8oume kamia omadiki gastrenteritida...)

    APAGOREYETAI i dieleusi stous dromous tou Belbentou logo tis kakis katastisis tou odostromatos poios na sikw8ei ap tin karekla na voulwsei kamia gourna!!!(ektws k perimenoun na ginoun sta metra tous na tous riksoume mia k kali mesa...)

    APAGOREYETAI i parousia ka8e Belbentinou se dimotika sumvoulia tou dimou Serbiwn...-Belbentou, i sunantisi k sundialeksi me dimarxo,antidimarxo k proedro dimotikou sumvouliou dimou Serviwn...-Belbentou AN den orkistei stin uparksi k apodoxi tou dimou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΑΡΓΩΣΧΟΛΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!ΝΑ ΠΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ,ΠΟΥ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΝΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΑΣΑΤΕ!Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ?ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ,ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΙΑΖΕΤΕ,ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΑΤΕ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΤΑΣΑΤΕ ,ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΤΙΠ ΚΑΝΤΙΠΟΤΑ!ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΤΕ,ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ,ΣΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΤΡΕΧΕΤΕ,ΣΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΟ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. απο Δήμαρχος κλητήρας12 Μαρ 2012, 12:15:00 μ.μ.

    και για του λόγου το αληθές, κτύπα στο γκουγκλ <> να δεις τι θα σου βγάλει...

    ελα τωρα στη θέση ενος Θεσ/κιού η ενος Αθηναίου που κάτι είχε ακούσει για το Βελβεντό και το σκεπασμένο, και πριν την επίσκεψη κανει την αναζήτηση, οπως κάνουμε ολοι, για να βεβαιωθεί που θα πάει τι θα δει κλπ...

    αλλα τι κάθομαι και σου εξηγώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/03/blog-post_607.html

    διαβάστε τα σχόλια και αναλογιστείτε... πατριώτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένας εκ των συντακτών13 Μαρ 2012, 10:17:00 π.μ.

    Καταρχάς χαίρομαι που κεντρίζουμε το ενδιαφέρον και σχολιαστών μονιμάδων. Αυτών δηλαδή που άλλη δουλειά δεν έχουν όλη τη μέρα παρά να σχολιάζουν σε site και blog - πάντα κατά του αγώνα, όχι του δήθεν που έκαναν αυτοί αλλά του πραγματικού. Πληρώνονται γι' αυτό. Εμμέσως ή αμέσως.
    Ζημιά στο Βελβεντό κάνουν όλοι αυτοί οι σχολιαστές - κουκουλοφόροι που δεν είχαν ούτε θα έχουν ποτέ το θάρρος να μιλήσουν δημόσια γιατί δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ μα ποτέ αυτοί οι άνθρωποι να ασχοληθούν είτε με έναν μαζικό φορέα στο Βελβεντό είτε με τα του Δήμου (κι αν το έκαναν καποια στιγμή έγινε από σπόντα. Πάντα θα λειτουργουν στο περιθώριο, ως σχολιαστές των καφενείων και του ίντερνετ είτε παριστάνοντας τους σοφούς είτε τους μ. Χ. προφήτες. Γιατί ο σκοπός της ζωής τους είναι η ακόρεστη συγκέντρωση πλούτου. Αυτή είναι η ιδεολογία τους και καμία άλλη. Άσχετα αν με τις πράξεις ξαφτιλίζονται ανεπανόρθωτα και καθημερινά. Ποσώς τους ενδιαφέρει. Ερπετά των κομματικών γραφείων -όλων- μια ζωή και της κοινωνίας.
    Τέλος, να υπανθυμίσω στην/ον συντάκτη των περισσότερων σχολίων της ανάρτησης ότι ο κομματικός σωλήνας δεν είναι μόνο πράσινος. Είναι και γαλάζιος. Και ομολογώ από προσωπική εμπειρία ότι είναι χειρότερος. Από πολλές απόψεις. Κάποιοι δεν έχουμε "λογαριαστεί" μαζί του ακόμα. Δεν ήρθε το πλήρωμα. Αλλά όταν έρθει ας μην είναι κάπου εκει κοντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΡΕ ? ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΒΓΑΛΑΤΕ ?ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ "ΖΩΑ"?ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΕΙ? ΦΑΝΤΑΣΤΗΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΑΡΑΓΓΙ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΝΑ ΕΒΕΖΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ?! ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΡΕ ΚΟΠΡΙΤΕΣ! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή