Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ Ή ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;



Την ώρα που ο καλλικρατικός Δήμος της περιοχής ταλανίζεται από ένα σωρό προβλήματα (χρέη, αδυναμία πληρωμών και διοίκησης κ.α.) η δημοτική αρχή βάζει σε προτεραιότητα τη διοργάνωση κάθε λογής πανηγυριών και εκδηλώσεων και την ικανοποίηση της τοπικιστικής ματαιοδοξίας κάποιων…Με τα λεφτά των δημοτών…Και κυρίως με αυτά των άλλων δημοτικών κοινοτήτων, πέραν της έδρας…


Πιο πρόσφατο παράδειγμα το καλοκαίρι που μας πέρασε… Με τη δημοτική αρχή να σκορπά τα λεφτά μας – γιατί διαχειριστές είστε κύριοι, μην το ξεχνάτε - σε ένα σωρό τζαμπέ για τους δημότες εκδηλώσεις (στη λογική του έστω και θεάματα, γιατί για άρτο ούτε λόγος! και για την προβολή μελών της δημοτικής αρχής), κάποιες εκ των οποίων μηδενικού επιπέδου (βλέπε Έφη Θώδη!!!)
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΑ ο Δήμαρχος Σερβίων και όχι Βελβεντού κ. Κωνσταντόπουλος φώναζε ότι ο Δήμος πάει για λουκέτο λόγω αδυναμίας πληρωμών γενικώς και ειδικώς των υπαλλήλων!!!
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΑ οι σύλλογοι και οι φορείς της περιοχής προσπαθούσαν να διοργανώσουν καμιά εκδήλωση της προκοπής τρέχοντας για να καλύψουν έστω τα έξοδά της. Και το πιο εξοργιστικό; Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ευθαρσώς ότι τέρμα οι απευθείας επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους,  θα χρηματοδοτούνται μόνο δράσεις και εκδηλώσεις (;)!!! Γιατί; Για να καλείται η δημοτική αρχή να τις χαιρετίζει; Πάλι για την προβολή σας; Την προσωπική κάποιου(ων). Ο απολυταρχισμός και ο συγκεντρωτισμός σε όλο του το μεγαλείο! Θα διαχειρίζεστε πλέον και τον πολιτισμό απευθείας και αλά καρτ; Και οι σύλλογοι της περιοχής που δίνουν τη δυνατότητα για ένα σωρό ενασχολήσεις πολιτισμού και συμπληρωματική παιδεία στους κατοίκους και που παράγουν πρωτογενή πολιτισμό τι θα κάνουν; Θα βάλουν λουκέτο κι αυτοί; Ή θα σας εκλιπαρούν για λεφτά;   Έτσι νομίζετε! Γιατί στην περιοχή υπάρχουν και σύλλογοι με ανάστημα και δυναμική που  ξεπερνά κατά πολύ τη μίζερη λογική σας. Ο σεβασμός δεν πληρώνεται! Κερδίζεται! Σας ξαναθυμίζουμε όμως ότι διαχειρίζεστε λεφτά ΔΙΚΑ ΜΑΣ και σύντομα θα έρθει η ώρα της λογοδοσίας.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΑ η δημοτική αρχή, με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της οικονομικής επιτροπής, προσέφευγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (!!!), εναντίον της απόφασης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να παραχωρήσει την έκτασή του στις παρυφές των Σερβίων στον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού για την οργάνωση Πειραματικού Αγροκτήματος (για νέες και παλιές καλλιέργειες). Ήταν η μόνη επενδυτική πρόταση που θα περπατούσε άμεσα και θα προωθούσε την αγροτική και τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή! Δίνοντας πραγματική και ουσιαστική βοήθεια σε νέους και παλιούς αγρότες. Γιατί αγρότης δε γίνεται όποιος έχει ένα χωράφι κύριοι της δημοτικής αρχής. Με τα λεφτά λοιπόν των Δημοτών (και του Βελβεντού) – και είναι πανάκριβη η προσφυγή στο Ανώτατο αυτό δικαστήριο - και μ’ ένα θλιβερό και κατάπτυστο σκεπτικό (βγαλμένο από συζητήσεις καφενείων και συνθήματα των γηπέδων), η δημοτική αρχή των Σερβίων ικανοποιούσε τον γελοίο τοπικισμό κάποιων και τη μη ικανοποίηση της ματαιοδοξίας της (ότι δε θα μοστράριζε το όνομά της στην ιστορία, ίσως και τις φάτσες κάποιων που την αποτελούν). Και προσέφευγε εναντίον μιας ομάδας παραγωγών από περιοχή, που θέλει να λέει ότι είναι στη δικαιοδοσία της και που της έφερνε στο πιάτο μια επένδυση, χωρίς ο Δήμος να βάλει δεκάρα τσακιστή. Και ποιον νομίζετε ότι τιμωρήσατε; Τον ΑΣΕΠΟΠ; Ή την περιοχή; Χαιρετίζουμε τη δήλωση του προέδρου του ότι η επένδυση στο συγκεκριμένο χώρο έχει τελειώσει γι’ αυτούς και ψάχνουν γι’ αλλού. Ευχόμαστε σύντομα να βγει στη δημοσιότητα το κείμενο της προσφυγής για να ξεμπροστιαστούν και να ξεφτιλιστούν κάποιοι.
ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΡΑ αυτός ο θλιβερού τύπου τοπικισμός συνεχίζονταν με το γνωστό πλέον παιχνιδάκι της δημοτικής αρχής του «ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει…».  Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που βασάνιζαν όλη την περιοχή λύθηκε επιτέλους! Ανάσα για όλους τους κατοίκους! Η επιγραφή (και) από το λεωφορείο του Δήμου Βελβεντού ξηλώθηκε για να μπει στη θέση της η νέα επιγραφή «Δήμος Σερβίων-Βελβεντού»! Ηχούν ακόμα στ’ αυτιά μας οι κόρωνες δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης –λίαν ευεργετηθέντος από το Βελβεντό – και οι απαιτήσεις του για αλλαγή των επιγραφών «Δήμος Βελβεντού» που παραμένουν ακόμα! Λες κι αυτό μας μάρανε…Λες και αυτό είναι ΤΟ πρόβλημα! Για τα ένα σωρό προβλήματα του Δήμου και των δημοτών τσιμουδιά… Αλήθεια δεν αναρωτήθηκε ποτέ γιατί ο καλλικρατικός Δήμος δεν έχει αγοράσει ούτε ένα όχημα ούτε ένα μηχάνημα; Και γιατί να αναρωτηθεί άλλωστε; Μια χαρά καλύφθηκε η ανυπαρξία ακόμα και στοιχειωδών υποδομών στην έδρα του Δήμου από τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Βελβεντού! Τελευταία μεθόδευση, η αρπαγή της μηχανοκίνητης σκούπας για τον καθαρισμό των δρόμων ή οποία λίαν συντόμως θα καθαρίζει τους δρόμους των Σερβίων! Για δέστε όμως και παρακάτω, για να καταλάβετε πώς λειτουργούν κάποιοι…


Το λεωφορείο στις φωτογραφίες πάνω είναι του Δήμου Βελβεντού και κάτω του Δήμου Σερβίων…


 Και τραβήχτηκαν την ίδια μέρα…Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012…Αλλάζουμε τις επιγραφές σε όποιο όχημα δε μας αρέσουν!!! Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αυτή λοιπόν η λογική διέπει σήμερα την "αυτοδιοίκηση" της περιοχής…Καταλαβαίνετε που έχουμε μπλέξει;;; Τα σχόλια για τη σοβαρότητα κάποιων περισσεύουν…
Θα μας πείτε γιατί ασχολούμαστε με αυτό το θέμα όταν υπάρχουν σοβαρότερα. Ήδη κάποια τα παραθέσαμε παραπάνω. Και δεν ασχολούμαστε εμείς. Κάποιοι ξοδεύουν τα λεφτά του Δήμου για να ασχολούνται και να ικανοποιούν τις εμμονές τους με αυτά! Την ώρα που υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι, το προσωπικό δεν επαρκεί, τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται, οι σύλλογοι δεν χρηματοδοτούνται, τα κτίρια ρημάζουν κι ο δύσκολος χειμώνας πλησιάζει…Η δημοτική αρχή σκορπά τα λεφτά όλων ΜΑΣ για να ικανοποιήσει τα κόμπλεξ και την ματαιοδοξία κάποιων. Ε, αυτό πάει πολύ!
Σοβαρευτείτε κύριοι! Η αυτοδιοίκηση δεν είναι χαβαλές με το γείτονα ούτε τσιπούρα και ουίσκι στα καφενεία της πλατείας σας. Συμμαζευτείτε…
Κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Με τα χρήματα του Βελβεντού. Με τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Βελβεντού. Με την τεχνογνωσία του Βελβεντού. Κι ετοιμάζεστε για συνολικό απολογισμό (του 2011 βέβαια…) κι όχι κατά δημοτική ενότητα όπως προβλέπει ο Καλλικράτης. Πώς αλλιώς να εξασφαλίσετε το κουκούλωμα της ανυπαρξίας σας στο Βελβεντό; Όχι πως δεν το ξέραμε. Το ξέραμε ότι θα συμβεί. Αλλά το θράσος σας ότι στο Βελβεντό όλα βαίνουν καλώς εξοργίζει…Και προκαλεί…Δεν είχατε ούτε το ελάχιστο σθένος να μας αφήσετε στην ησυχία μας όσο θα σας έχουμε τυπικά πάνω από το κεφάλι μας…Ρημάζετε την περιοχή του Βελβεντού και των Πιερίων, τα λεφτά που μας αναλογούν ούτε ξέρουμε που πηγαίνουν, αποψιλώνετε ό,τι μπορεί να θυμίζει τον καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού…Αυτό είναι το έργο σας! Μια σκέτη καταστροφή…Συνεχίζετε με πρακτική συνέπεια ό,τι ξεκίνησε ο κ. Ραγκούσης…
Εμείς έχουμε και την αντοχή και την υπομονή να περιμένουμε καρτερικά…Η ιστορία γενικά είχε και έχει διαχρονικά πολλές ανατροπές…Από τη μία μέρα στην άλλη…Και πάντα επαναλαμβάνεται…Και τιμωρεί όσους δεν τη σέβονται…Εμείς λοιπόν δε «θα…τα πούμε στο διπλανό στενό», όπως προκλητικά καλούσε δημοτικός σας σύμβουλος το καλοκαίρι παρέα από το Βελβεντό κατά τη διασκέδαση της σε πανηγύρι της περιοχής!!! Θα αγωνιζόμαστε τίμια, καθαρά, ανοιχτά και με τις ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ δυνάμεις για αυτό που σύσσωμη η κοινωνία του καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού επιθυμεί! Την αυτοδιοικητική της ανεξαρτησία…Και πλέον με τις δικές σας «φιλότιμες» προσπάθειες και την απαλλαγή από σας! Κι αφού μας θέλετε απέναντι, θα μας έχετε! Θα μας βλέπετε όμως! Γιατί εμείς δεν κρυφτήκαμε πότε!   






11 σχόλια:

  1. Απλα για γελια ειναι ολα αυτα που γραφεις,γιατι εσυ και μερικοι τυποι σαν και σενα τα προκαλουν για να ξεσηκωνουν τον κοσμο του βελβεντου!οποιος προσπαθει κατι να κανει τον διωχνετε κακην κακος μονο και μονο για να εχετε αλλοθι για να ξαναπιασετε την καρεκλα!ΜΕε τα τερτιπια σας πατε το χωριο πολλα χρονια πισω,που ειναι ο εθελοντισμος σας που μασς λεγατε?οσο περναει ο καιρος θα μενετε και λιγοτεροι,πλεον ο κοσμος το χει τουμπανο,μας δουλευετε ψηλο γαζι!ακομα και το κπε δεν γουσταρετε που ξεκινησε!οσο για τα μηχανηματα που επικαλησε δεν ανηκουν σε κανενα δημο,ανηκουν στον καθε ελληνα φορολογουμενο ,αλλα μηπως δουλεψεσ για να ξερεισ εσυ και κατι σαν και σενα τι παει να πει φορολογουμενος!ακομα και οι επιγραφες στα οχηματα ειναι νομος του κρατους,το ξερεις αλλα τοσο κουτοπονηρος που εισαι το κρυβεις τεχνιεντος!παντως εχετε μεγαλη πλακα,που ενω ξερετε οτι παει το πουλακι και το κουταλακι δηλαδη πεταξε πατε να παραμυθιασετε τον κοσμακι!περαστηκα σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!πιστευω να αναρτησεις το κειμενο,δεν εχεισ να φοβηθεις τιποτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κοινωνία του Βελβεντού αποφάσισε να μην εκπροσωπηθεί σε αυτόν τον Δήμο κύριοι. Με δημοκρατικούς τρόπους, μέσω λαικών συνελεύσεων και του Δημοψηφίσματος. Όχι γιατί έχει κάτι να χωρίσει με τους κατοίκους της περιοχής, αλλά γιατί πιστεύει ότι μόνη της μπορει να τα καταφέρει καλύτερα.
    Για το κείμενο και όλα αυτά που λέγονται δε σε είδαμε να σχολιάζεις τπτ!!
    Για εξήγησε μας
    Πώς από τη μια θα έκλεινε ο Δήμος και από την άλλη γίνονται τόσες εκδηλώσεις..
    Πώς γίνεται να αντιτίθεται ο Δήμος σε αναπτυξιακές προτάσεις τύπου ΑΣΕΠΟΠ..
    Πώς γίνεται να μην έχει γίνει ακόμα απολογισμός για το προηγούμενο έτος και για κάθε ενότητα ξεχωριστά..
    Πώς γίνεται το 2012 να θέλουν κάποιοι με το έτσι θέλω να ασκούν εξουσία σε έναν τόπο, ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με το σύνολο των κατοίκων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζεις οτι ερχονται σε αντιπαραθεση με το συνολο τον κατοικων!με τα συμφεροντα τα δικα σου και μερικων ακομα τυπων που δεν τους αρεσει που ο νομος τους εστειλε απο κει που ηρθαν! το μονο που κανετε ειναι να ξεσηκωνετε τον κοσμο ,αλλα παρτετω χαμπαρι δεν θα τρεχουμε εμεις για να βολευτεις εσυ και μερικοι τυποι στο μελλον!τον κοσμο πλεον δεν τον απασχολει ποιος θα κανει το καθε εργο π.χ το ΚΠΕ, τους δρομους ,την καθαριοτητα,κτλπ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ,εσεις ομως θελετε να εχετε τα πρωτια εσεις! γραμμενους σας εχουν ολοι αλλα επιδει φενετε να κρατανε μια πιο χαλαρη σταση επιδει χωριο ειμαστε και δεν γουσταρουμε να γινουμε πιονια σας!Οσο για τον ΑΣΕΠΟΠ εχουμε και δω πολλουσ εξυπνακηδεσς και τσιφλικαδες,ας μας δειξουν στην πραξη ποσο πολυ αγαπουν τον τοπο και να παραχωρισουν κανενα οικοπεδο η χωραφι στον ΑΣΕΠΟΠ για να κανει το εργο του!Αλλα και για τισ εκδηλωσεις που λες κατι πηγε να γινει και δω στο θεατρακι αλλα το σνομπαρατε και λεγατε οποιος θα παει ειναι προδοτης!Δεν ξερετε ποσα εχετε να δειτε ακομα ,αλλα στο τελος ενα ειναι σιγουρο οτι θα παει η κωλοτουμπα συννεφο,και θα γελαει και το παρδαλο κατσικι!για αυτο περαστικα σας ,και ας προσεχατε!παρακαλω να το αναρτησετε,δεν νομιζω να φοβαστε κατι!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

      Διαγραφή
  3. Δηλαδή 12:27 η σκουπα που καθαρίζει το Δήμο Αθηναίων ανήκει και σε μένα....;;; Νιώθω εθνικά υπερήφανος...! Α, και μια που είπα σκούπα...Κάτι μαγειρεύει η δημοτική αρχή των Σερβίων και για τη σκούπα του Βελβεντού...Σε λίγο καιρό θα τη δούμε μάλλον να καθαρίζει την πλατεία και τους δρόμους τους! Το καλό "πλιάτσικο" έτσι γίνεται! Δεν αφήνεις τίποτα πίσω! Τα παίρνεις όλα και καταστρέφεις ότι δεν μπορείς να πάρεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δον Cristo ξαναχτυπά, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε με την ποιητική του συλλογή που έφερε τον συμβολικό τίτλο "ΕΓΩ", ακολουθεί το επαναστατικό μανιφέστο "ΚΤΕΛ η Τανκς". Αυτός που μας έλειψε είναι ο Αντί Λελοθ που τελευταία φορά εθεαθη να έχει απομονωθεί στην Καστροπολιτεια για την συγγραφή του νέου του βιβλίου με τίτλο "Mein Kampf" part 2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψιτ..
    Σας τα πήραμε όλα. Ακόμα και τους υπαλλήλους του Δήμου. Ούτε αυτούς δεν μπορέσατε να κρατήσετε και να τους πληρώνει η ΜΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να μας τα πάρετε όλα όπως λες..αλλά την περηφάνια δε θα μας την πάρετε ποτέ!!!!!!!!! Και ελπίζω να γίνονται όλα σύνομα, γιατί σε λίγο καιρό που θα γίνει η επανασύσταση του Δ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ, ο έλεγχος θα είναι άμεσος, σε ότι μας πήρατε..γιατί στο ΒΕΛΒΕΝΤΟ η διαφάνεια είναι πάνω από όλα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή η Δημοτική αρχή, που διαχειρίζεται το θέμα των ΚΤΕΛ, το οποίο νόμιμα αγόρασε ένα οικόπεδο, μπορεί να επικαλείται την ηθική!! Η κοινωνία του Βελβεντού που σύσσωμη αγωνίζεται για την απανασύσταση του Δήμου Βελβεντού, δεν μπορεί να επικαλείται την ηθική????Δυο μέτρα και δυο σταθμά πάλι..όπως και με την εφορεία και όλες τις υπηρεσίες που κλείνουν στα Σέρβια(αδίκως)!! Όταν ανοίξετε τα μάτια σας κύριοι της Δημοτικής Αρχής θα καταλάβετε ότι η ύπαρξη δυο Δήμων στην περιοχή είναι προς όφελος όλων μας!! Δεν καταλαβαίνετε ότι μια ολόκληρη κοινωνία θέλει την επανσύσταση του Δήμου Βελβεντού και εσείς βρίσκεστε απέναντί τους?!Ενώ θα έπρεπε να συμμετέχετε στον αγώνα, για να μπορείτε και ίδιοι να φωνάζετε για τις άλλες αδικίες, όπως το κλείσιμο των υπηρεσιών???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τώρα βρήκαν άλλο θέμα, "αποπεράτωση των Ολυμπιακών προδιαγραφών κλειστό γυμναστήριο σερβιων" ξεκίνησε το 1992 και κανείς δεν ξέρει ποσα φαγ... Συγνώμη ποσα ξοδεύτηκαν μέχρι τώρα. Περαστικά μας.
    Υ.Γ. Μαντεψτε με ποιανού λεφτά θα "τελειωση"
    Γεια σου ωρε φυσικε-συγγραφεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αληθεύει ότι έπρεπε να έρθουν στο Βελβεντο πάνω απο 1.000.000€ και ήρθαν 170.000€ ?
    Αυτό κ. Συγγραφέα τι είναι; Ηθικό η νόμιμο;
    Τα τανκς γρήγορα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΕΤΕ ΑΔΙΚΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΕΤΣΕΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ. ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΛΕΥΤΑ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή