Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου. Κοντεύουν σχεδόν δύο εικοσιτετράωρα και το δίκτυο νερού του Βελβεντού πάλι δεν διαθέτει νερό. Είναι το δεύτερο παρόμοιο συμβάν μέσα σε διάστημα ενός μήνα (σημ. το θλιβερό εκείνο Σαββατοκύριακο – 23 εως 26/9 -  όπου πάνω από 48ώρο το Βελβεντό είχε μείνει χωρίς νερό). Δύο εβδομάδες νωρίτερα ο κ. Λαζαριώτης περηφανεύονταν στο δημοτικό του συμβούλιο (28/9/2011) «ενημερώνοντας» το σώμα για την προηγούμενη βλάβη του δικτύου ύδρευσης Βελβεντού και την… έγκαιρη αντιμετώπισή του από τη δημοτική του αρχή. Αν και μάλλον, η παρέμβασή του προφανώς έγινε μόνο για να καταφερθεί και πάλι εναντίον της κοινωνίας του Βελβεντού που… τόλμησε να καταγγείλει δημοσίως τα συμβάντα και για να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του στο Βελβεντό. Γιατί κατά τα άλλα, όσα είπε απλά τον εκθέτουν.

Κ. Λαζαριώτη πρέπει να είστε ενήμερος (σίγουρα είστε) ότι τέτοια συχνότητα βλάβης στο δίκτυο δεν έχει ξανασυμβεί (γιατί τα περιστατικά από την αρχή της χρονιάς είναι παραδόξως πολλά). Όπως επίσης και δεν «έτυχε» ποτέ τέτοια καθυστέρηση στην αποκατάσταση της οποιασδήποτε βλάβης. Και ξέρετε γιατί; Γιατί υπήρχαν άνθρωποι στο Βελβεντό που έδιναν και την ψυχή τους για τον τόπο τους. Που θεωρούσαν ύψιστη τιμή να υπηρετούν από την τοπική αυτοδιοίκηση τους κατοίκους του Δήμου μας και τιμούσαν στην πράξη το λειτούργημα στο οποίο τους είχε τοποθετήσει δια της ψήφου του ο λαός του Καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού. Χειμώνα – Καλοκαίρι, με κρύο, με παγωνιά, με ζέστη. Δεν είχε σημασία γι’ αυτούς. Καθημερινές, Σαββατοκύριακα, αργίες, γιορτές, όλες οι μέρες ήταν ίδιες γι’ αυτούς. Κι ούτε ζητούσαν και περίμεναν να παρέμβουν οι όποιες δευτεροβάθμιες υπηρεσίες (νομαρχία, περιφέρεια) αλλά σε πρώτο βαθμό έσπευδαν να λύνουν τέτοιου είδους προβλήματα. Με τον εξοπλισμό του Δήμου και κυρίως με το μεράκι, την αγάπη και το πάθος γι’ αυτό που πρόσφεραν στην κοινωνία που τους τίμησε.  

Παραδέχεστε ότι στις δεξαμενές έφτανε περίπου το 1/3 της ποσότητας του νερού. Αυτό που δε μας είπατε είναι πώς διαχειριστήκατε αυτό το νερό. Προφανώς το αφήνατε να τρέχει ανεξέλεγκτα μέσα στο δίκτυο χωρίς να φροντίσετε έτσι ώστε τμηματικά όλες οι ζώνες στις οποίες είναι χωρισμένο το δίκτυο να τροφοδοτούνται με την παρεχόμενη ποσότητα νερού προς ανακούφιση ΟΛΩΝ των κατοίκων. 
 Αυτά που συμβαίνουν κ. Λαζαριώτη είναι ανήκουστα και τριτοκοσμικά. Και άγνωστα για την κοινωνία του Βελβεντού.

Αλήθεια κ. Λαζαριώτη:
-Δεν καθυστερήσατε στην αποκατάσταση της βλάβης τότε και τώρα;
-Η βλάβη τότε αποκαταστάθηκε «στον πιο γρήγορο χρόνο που μπορούσε να γίνει»; Γιατί ακούμε στην παρέμβασή σας στο δημοτικό συμβούλιο να λέτε ότι κάθε σας ενέργεια προς αποκατάσταση της ζημιάς γινόταν με ρυθμούς… 24ωρου !!!
-Δεν «αφήσατε το Βελβεντό εγκαταλειμμένο, στην τύχη του»; Τότε και τώρα;
-Το θέμα του νερού «δεν εκφράζει την κοινωνία του Βελβεντού στο σύνολό της»; Σας ενοχλεί μήπως που οι δημόσιες παρεμβάσεις εκ μέρους της κοινωνίας γίνονται είτε από την «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» είτε από τη Συντονιστική Επιτροπή είτε από τη Νεολαία; Ή μήπως δεν αντέχετε την κριτική; Και ειδικά όταν προέρχεται από το Βελβεντό.
-Ποιές ενέργειες προκαλούν «μόνο ζημιά στην κοινωνία του Βελβεντού»; Η αθρόα διαμαρτυρία και η αγανάκτηση των κατοίκων για το βασικότερο αγαθό, το οποίο μάλιστα το Βελβεντό διαθέτει σε αφθονία και του παρέχεται μέσω ενός δικτύου σύγχρονου και λειτουργικού;
-Ποιοί είναι τελικά αυτοί που σκέφτονται και ενεργούν «εντελώς ανεύθυνα»; Μήπως εσείς και η δημοτική σας αρχή; Έλεος!!! Για το νερό μιλάμε!!! Για το οποίο σημειωτέον, πληρώνεστε επιπλέον από τους κατοίκους για να το διαχειρίζεστε. Άσχετα αν ο Δήμος σας ακόμα δεν οργανώθηκε ώστε να στείλει στους κατοίκους τα τέλη της ύδρευσης!!! (Αλήθεια, πρέπει να σας τα καταβάλουμε αυτά κ. Λαζαριώτη; Για την άριστη και εξαιρετική σας εξυπηρέτηση όσον αφορά το νερό;)
-Ποιοί «είναι οι ευτυχώς λίγοι» που «λασπολογούν» εναντίον σας (λες και είχαν τίποτε προηγούμενα μαζί σας); Τους μετρήσατε από τα ...Σέρβια ( απ' όπου θέλετε να «ασκείτε διοίκηση» στο Βελβεντό);
-Εκφράζετε την ευαισθησία και την... ευχαριστία σας σε θέματα εθελοντικής προσφοράς μόνο για συγκεκριμένα πρόσωπα – συνεργάτες σας στο Βελβεντό (δεν αναφερόμαστε φυσικά στους υπαλλήλους και τους εργαζόμενους του Δήμου); Πού είναι αντίστοιχες τοποθετήσεις για τους εκατοντάδες εθελοντές που απέτρεψαν κατ' επανάληψη την εξάπλωση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στα Πιέρια το περασμένο καλοκαίρι; Μάλλον ανήκουν και αυτοί στους ευτυχώς λίγους που κάνουν κακό στην κοινωνία του Βελβεντού.
-Είστε μήπως ενήμερος ότι υπήρξε εκ νέου διακοπή στην παροχή νερού στο δίκτυο το βράδυ του Σαββάτου (15/10); Αλλά αυτή τη φορά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε αποκαταστάθηκε σχεδόν αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους; Μήπως σπεύσατε εσείς ή οι συνεργάτες σας στο Βελβεντό για την αποκαταστήσουν;

Δυστυχώς κ. Λαζαριώτη και κύριοι της δημοτικής αρχής Σερβίων καταφέρατε μέσα στους 10 μήνες της καλλικρατικής σας αυτοδιοίκησης, να μας αναγκάσατε ν’ ασχολούμαστε με προβλήματα που στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού έχουν λυθεί εδώ και δεκαετίες. Φωνάζουμε και ξαναφωνάζουμε ότι δεν ήταν αυτές οι προτεραιότητες για την κοινωνία μας. Άλλες ήταν και είναι. Ακόμα και σ’ αυτήν τη δύσκολη για τη χώρα συγκυρία. Και ο καλλικράτης σας θα μας επιβάλει ν’ ασχολούμαστε με το δίκτυο του νερού, τις λακκούβες και τα σκουπίδια, ενώ ο Καποδιστριακός Δήμος Βελβεντού κοιτούσε μόνο μπροστά, στο λαμπρό αναπτυξιακό και παραγωγικό του μέλλον. Δεν μας άκουγε κανείς όμως όταν φωνάζαμε για το πού οδηγείται το μέλλον του Βελβεντού και μας τσουβάλιασαν απαξιωτικά σε αυτήν την καλλικρατική μιζέρια και αθλιότητα.

Όσο για τα περί λάσπης που αναφέρεστε κ. Λαζαριώτη απλά δε μας αφορούν. Εμείς μιλάμε με συγκεκριμένα γεγονότα και επιχειρήματα. Σε επικοινωνιακό πόλεμο λάσπης κατά των Δημοτικών Αρχών του Καποδιστριακού Δήμου Βελβεντού, της κοινωνίας του και του αγώνα που κάνει για το μέλλον της, επιδίδεστε συστηματικά και απροκάλυπτα εσείς και η δημοτική σας αρχή. Που κύριο στόχο έχει την απαξίωση του αγώνα μας και την βίαιη ενσωμάτωση του Βελβεντού και των χωριών των Πιερίων στον Δήμο που θέλετε να διοικήσετε.

Δυστυχώς αυτοί οι «λίγοι που κάνουν ζημιά στο Βελβεντό» δεν είναι ασφαλώς ούτε η Νεολαία ούτε η «Κοινωνία Των Πολιτών Του Βελβεντού» ούτε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα. Είστε εσείς, η δημοτική σας αρχή και οι 2-3 συνεργάτες σας στο Βελβεντό. Κι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε από όλους εσάς τόσο το καλύτερο για τον τόπο μας. Γιατί έχετε αρχίσει να γίνεστε άκρως επικίνδυνοι για τον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου