Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

"ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ Η ΘΕΙΑ Μ', ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΝ Τ' ΑΥΤΙΑ Μ'..." *

Στις 2 Νοεμβρίου 2010 ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων - … Βελβεντού κ. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Top Channel της Κοζάνης δήλωνε με έμφαση πως τα 15 χιλιάδες ευρώ που θα ζητήσουν ο Μορφωτικός Όμιλος Βελβεντού και ο Αθλητικός Σύλλογος Βελβεντού δεν είναι μεγάλα ποσά και μάλιστα πως είναι στα όρια των δυνατοτήτων του δήμου.     

Το Φλεβάρη του 2011 στην πρόταση προϋπολογισμού, για το Βελβεντό, που κατέθεσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και Mη Κυβερνητική Οργάνωση «Κοινωνία Των Πολιτών Βελβεντού» περιελάμβανε τα συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο.

Φυσικά τα ποσά με τα οποία στηρίζονταν οι δύο συγκεκριμένοι σύλλογοι από τον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού ήταν πολύ μεγαλύτερα. Οι ανάγκες τους ήταν τέτοιες που επέβαλαν μια τέτοια χρηματοδότηση. Οι σύλλογοι αυτοί υπήρξαν διαχρονικά ένα πολύ ζωντανό κύτταρο δραστηριότητας και συμπληρωματικής παιδείας όχι μόνο της κοινωνίας μας αλλά και ολόκληρης της περιοχής. Εκατοντάδες είναι αυτοί που δραστηριοποιούνται στα τμήματά τους (και κυρίως μαθητές και νεολαίοι). Αυτή ήταν η λογική της λειτουργίας και της δραστηριότητας τους και γι’ αυτό στηρίζονταν με κάθε τρόπο από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές αλλά και από την εθελοντική προσφορά όλης της κοινωνίας. Γιατί το έργο που παρήγαγαν ήταν όχι μόνο σπουδαίο αλλά και εμφανές εντός και εκτός Βελβεντού.

Γι’ αυτό και το Αθλητικό όπως και το Πνευματικό Κέντρο του Βελβεντού (οι κατ’ εξοχήν χώροι δραστηριοποίησης των δύο συλλόγων και όχι μόνο) είναι δύο στολίδια, δύο χώροι άκρως λειτουργικοί, όπου δραστηριοποιούνται όλοι αυτοί οι πολίτες στα δεκάδες τμήματα των δύο συλλόγων.  

Αυτή η λογική βέβαια απέχει, όπως φαίνεται στην ίδια τηλεοπτική συνέντευξη, από τη λογική του κ. Κωνσταντόπουλου, ο οποίος θεωρεί πως η δραστηριότητα ενός συλλόγου αθλητικού ή πολιτιστικού κινείται μόνο στα πλαίσια διοργάνωσης εκδηλώσεων και γιορτών τουριστικού ενδιαφέροντος και προβολής της περιοχής! Και εκεί τοποθετεί και τη λογική της στήριξης τους από τη δημοτική αρχή. Τι είναι οι αθλητικοί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι κ. Κωνσταντόπουλε; Διοργανωτές εκδηλώσεων και γιορτών; Δεν είναι πρωτίστως φορείς συμπληρωματικής παιδείας των κατοίκων; Αθλητικής και πολιτιστικής; 
    
Στις 29 Αυγούστου 2011 λοιπόν, κατόπιν εισήγησης του νυν δημάρχου Σερβίων - ...Βελβεντού κ. Κωνσταντόπουλου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει – φράγκο βέβαια ακόμα δεν έχουν δει ! -  με μόλις 6 χιλιάδες ευρώ το Μορφωτικό Όμιλο  Βελβεντού και 4 χιλιάδες ευρώ τον Αθλητικό Σύλλογο Βελβεντού!

Τα ποσά αυτά κ. Κωνσταντόπουλε είναι κάτι περισσότερο από αστεία. Είναι προκλητικά! Και ούτε κατά διάνοια δεν θα επιτρέψουν στους δύο συλλόγους να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Κι αν τα συνδυάσουμε και με την παντελή αδιαφορία της δημοτική σας αρχής για το Αθλητικό και το Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού τότε ομολογούμε ότι η κατάσταση καθίσταται επικίνδυνη. Η «διαχείρισή» σας καθίσταται εντελώς επικίνδυνη για τα κεκτημένα της κοινωνίας μας. Γιατί καλώς ή κακώς, όσο μεγάλη κι αν είναι η εθελοντική προσφορά και η στήριξη των κατοίκων του Βελβεντού τόσο για τη λειτουργία των συλλόγων όσο και των δύο Κέντρων, η χρηματοδότησή τους είναι το Α και το Ω για την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους. Και μιλάμε για χρήματα που αντιστοιχούν στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού (για να μην ξεχνιόμαστε!).

Αλήθεια από ποιόν τα ζητάνε αυτά τα χρήματα οι σύλλογοι του Βελβεντού; Σε μια αποστροφή του λόγου σας στο δημοτικό συμβούλιο λέτε ότι, «αν σας πω πόσα ζητά ο Αθλητικός Σύλλογος Βελβεντού θα πάθετε»!!!! Σοβαρά κ. Κωνσταντόπουλε;;; Δικά σας είναι τα χρήματα και τα διαχειρίζεστε κατά το προσωπικό σας δοκούν; Με αυτά τα ποσά το Αθλητικό και το Πνευματικό Κέντρο κι αντίστοιχα ο Αθλητικός Σύλλογος και ο Μορφωτικός Όμιλος παρήγαγαν ένα τόσο σπουδαίο έργο. Και ήταν πoσά καθόλου παράλογα και που με μεγάλη ευκολία τους παρείχε ο Δήμος Βελβεντού για να λειτουργούν απρόσκοπτα και με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία μας και για όλη την περιοχή. Γιατί λοιπόν σας δυσκολεύει μια τέτοια χρηματοδότηση; Σε ποιόν θα λογοδοτήσετε πέρα από την κοινωνία του Βελβεντού; Γιατί από το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό που έρχεται στα ταμεία του Δήμου και αντιστοιχεί στον Καποδιστριακό Δήμο Βελβεντού δεν μπορείτε να δώσετε το απαιτούμενο ποσό στους δύο συλλόγους; Ας μη γελιόμαστε. Αν θέλετε να βρείτε τρόπο χρηματοδότησης, μπορείτε να τον βρείτε.

Προφανώς όμως κ. Κωνσταντόπουλε κινείστε στην προεκλογική λογική του «λεφτά υπάρχουν» και στη μετεκλογική του «θα σας πάρουμε και τα σώβρακα»! Δεν ξέρουμε βέβαια αν έχετε σκοπό να βάλετε λουκέτο στους συλλόγους μας όπως και στα δύο Κέντρα (Αθλητικό και Πνευματικό).

Και το ερώτημα βέβαια που μονίμως βρίσκεται στο μυαλό όλων των Βελβεντινών είναι ένα και μοναδικό: ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΔΗΜΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ;;; ΘΑ ΚΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!

* Ο τίτλος της ανάρτησης είναι αυτούσια έκφραση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σερβίων - ...Βελβεντού (από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου) αναφερόμενος σε πρόσωπα της πρώην δημοτικής αρχής Βελβεντού και νυν μέλη της "Κοινωνίας Των Πολιτών Του Βελβεντού", προσπαθώντας να καταφερθεί εναντίον τους (αστειευόμενος), κατηγορώντας τους για ανακολουθία λόγων και έργων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου