Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ !

Από τη μέρα που το Δημαρχείο Βελβεντού έπαψε ελέω Καλλικράτη να λειτουργεί ως «Δημαρχείο Βελβεντού» παρέμεινε ένας χώρος – σύμβολο στον αγώνα που συνεχίζει η κοινωνία μας μέχρι την τελική της δικαίωση, την επανασύσταση του Δήμου. Τότε που το κτίριο θα ξαναζωντανέψει και θα ξαναλειτουργήσει πραγματικά σαν Δημαρχείο. Θα ξαναγίνει η καρδιά του Βελβεντού.

(σύντομα θα ξαναπάρει αυτή τη μορφή)



Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα τοποθέτησε δύο πανό του Αγώνα της στα κάγκελα του εξωτερικού περιβόλου του Δημαρχείου έτσι ώστε να θυμίζουν σε ΟΛΟΥΣ μας καθημερινά αλλά και σε κάθε περαστικό τον αγώνα που αυτή η κοινωνία συνεχίζει. Επίσης, προσέδιδαν στο χώρο και την ιδιαίτερη αγωνιστική αναφορά που του αρμόζει, ως χώρου σύμβολο του αγώνα για την αυτοδιοικητική ανεξαρτησία.
Τα πανό αποτελούν τη σημαία του κάθε αγωνιστή ή διαδηλωτή που τα κρατάει και τα σηκώνει ψηλά για να φωνάξει με λόγια λιτά το σύνθημα, το αίτημα, την κραυγή της αγωνίας του. Αποτελούν σύμβολα ιερά όπως οι σημαίες και τα λάβαρα των αγωνιστών και των πολεμιστών, που ακόμα κι οι χειρότεροι βάρβαροι της ιστορίας τα έχουν σεβαστεί. 
 Κάποιοι βέβαια στην περίπτωση των δικών μας πανό αποφάσισαν να τα κατεβάσουν με τρόπο επαίσχυντο και προκλητικό από τα κάγκελα του Δημαρχείου και να τα πετάξουν στα σκουπίδια από όπου τα μάζεψαν κάτοικοι του Βελβεντού.
Κανείς μέχρι τώρα δεν είχε ζητήσει από τη Συντονιστική Επιτροπή την απομάκρυνση τους κι ούτε και τώρα το έκανε. Μονάχα προέβησαν στην αποκαθήλωση τους και το πέταγμα τους στα σκουπίδια!
Στην αθλιότητα θα απαντήσουμε με την επανατοποθέτηση των πανό. Εκεί είναι η θέση τους μέχρι το Δημαρχείο να ξαναζωντανέψει. Και μη διανοηθούν να τα ξανακουμπήσουν! 

1 σχόλιο: