Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Ο «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΣ» ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ;

Έχουν περάσει εφτά και πλέον μήνες από την «εφαρμογή» του «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση και δυστυχώς όλες οι προβλέψεις μας, οι φόβοι που σαν κοινωνία του Βελβεντού εκφράζαμε, για το που θα οδηγούνταν με μαθηματική ακρίβεια η όλη υπόθεση, επιβεβαιώνονται με πολύ δυσάρεστο τρόπο.
          Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε, ότι οι άνθρωποι οι οποίοι ηγούνται από 1/1/2011 του «καλλικρατικού» μορφώματος που επιβλήθηκε στην περιοχή, είχαν όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να μπούνε δυναμικά στη διοίκηση του Δήμου. Ν’ αλλάξουν πρακτικές και νοοτροπίες χρόνων. Αυτές δηλαδή που οδήγησαν των π. Δήμο Σερβίων σε αυτή την τραγική κατάσταση, η οποία έχει συμπαρασύρει στη στασιμότητα και την αβεβαιότητα όλη την περιοχή.
Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ήρθαν και γι’ αυτούς όπως τα περίμεναν ή όπως ρόδινα ήθελαν να τα παρουσιάζουν σε όλη την περιοχή προεκλογικά αλλά και μέχρι σήμερα. Για το πώς δηλαδή θα κατάφερναν να βάλουν σε τάξη την πλήρη αταξία που επικρατούσε στον π. Δήμο Σερβίων αλλά και το πώς οι υπόλοιπες περιοχές δε θα έχαναν σε καμία περίπτωση τις όποιες προγενέστερες κατακτήσεις τους ( υπόσχεση που φαρδιά πλατιά μας έδιναν προεκλογικά και εδώ στο Βελβεντό!).
Αυτό βέβαια που απογοητεύει περισσότερο είναι η στάση τους μέχρι σήμερα. Η οποία ώρες ώρες μας αφήνει άναυδους! Απογοητεύσατε κύριοι! Με τις δηλώσεις και τις πρακτικές σας απέναντι στην κοινωνία του Βελβεντού. Και κάποιοι από σας απογοήτευσαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!
          Αυτό βέβαια που βιώνει η κοινωνία μας από 1/1/2011 είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Ποιά είναι η σημερινή κατάσταση – κατάληξή; Έφτασε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού να μιλά μέχρι και για αναστολή λειτουργίας του Δήμου!!! Και όλοι εμείς να παρακολουθούμε αποσβολωμένοι! Και να ανησυχούμε ακόμα περισσότερο για το πού τελικά οδηγείται ο τόπος μας.
          Ένα χρόνο μετά τα απαράδεκτα γεγονότα, που εκτυλίχθηκαν από τις 28 Απριλίου έως τις 27 Μαΐου 2011 μπροστά στα μάτια μας αλλά κυρίως πίσω από την πλάτη μας και 7 μήνες από την «εφαρμογή» του «καλλικρατικού» μοντέλου στην περιοχή μας, μπορεί να μας εξηγήσει κανείς με επιχειρήματα πειστικά, τί δουλειά μπορεί να έχει το αυτοδιοικητικό πρότυπο του Δήμου Βελβεντού στο νέο Δήμο Σερβίων – Βελβεντού; Πού είναι σήμερα τα «επιχειρήματα» όλων αυτών των χαρτογιακάδων που αποφάσιζαν και σχεδίαζαν κατά το δοκούν τον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής; Μήπως έχουν καταρρεύσει όλα σαν χάρτινος πύργος; Πού είναι σήμερα όλοι αυτοί που όρμησαν στην κυριολεξία να βγάλουν από τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας (όπως παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της 28ης Απριλίου 2011) τον Δήμο Βελβεντού; Μήπως έχουν «πιάσει» όλοι τους από δύο και τρεις θέσεις στα νέα αυτοδιοικητικά σχήματα; Τι θα μας πούνε τώρα για τον «Καλλικράτη» τους; ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ! Και τους «ευχαριστούμε» για τον τρόπο που αντιμετώπισαν το Βελβεντό. Χωρίς να έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα και κανένα έννομο συμφέρον.
          Αυτό βέβαια που ενόχλησε περισσότερο το πολιτικό σύστημα της περιοχής δεν ήταν τόσο η παραμονή του Δήμου Βελβεντού και στον νέο «καλλικρατικό» αυτοδιοικητικό χάρτη. Αυτό κατάφεραν και το ανέτρεψαν! Αυτό που τους ενόχλησε περισσότερο ήταν η από κει και μετά άκαμπτη στάση σύσσωμης της κοινωνίας του Βελβεντού. Δεν μπορούν να το χωνέψουν με τίποτα!
          Κι ακόμα πιο πολύ ενόχλησε η παρουσία της νεολαίας. Που μπήκε δυναμικά μπροστά και διεκδικεί σε άλλα επίπεδα τα αιτήματα της για τον τόπο που ζει και αγαπά. Χωρίς να κουβαλά ταμπού, προκαταλήψεις ή αμαρτίες του παρελθόντος. Που επιθυμεί και διεκδικεί η σχέση της με το πολιτικό σύστημα να τεθεί πλέον σε βάσεις διαφορετικές. Υγιείς, ειλικρινείς και ξεκάθαρες. Κάποιοι νόμιζαν ότι είμαστε σαν τις νεολαίες των κομμάτων ή των πανεπιστημίων, που 37 χρόνια μεταπολίτευσης ήταν αρκετά για να τις εκφυλίσουν και να τις κάνουν γρανάζι ενός συστήματος σαθρού και τελματωμένου. Ότι θα κοιτούσε ο καθένας μας ξεχωριστά το κακώς εννοούμενο - και αιωρούμενο - προσωπικό του όφελος και δε θα προτάσσαμε  πρώτα και κύρια το συμφέρον του τόπου μας. Ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε επιθυμεί να μας κατευθύνει και να μας χρησιμοποιεί σαν διακοσμητικό στοιχείο.   
          Θέλουμε λοιπόν να διαβεβαιώσουμε, μέσα απ’ αυτό το ελεύθερο βήμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι το μέλλον του Βελβεντού είναι στα χέρια μας. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τη γνώση των παλιότερων, αυτών δηλαδή που έφτασαν τον τόπο μας εδώ που τον έφτασαν. Και συμπράττοντας μαζί τους όλοι μαζί ενωμένοι για το καλό του μέλλοντός μας. Όσο ζούμε και αναπνέουμε σ’ αυτόν τον τόπο, θα αγωνιζόμαστε γι’ αυτόν. Θα αγωνιζόμαστε να τον κρατήσουμε όρθιο και ζωντανό. Δεν μπορεί η Νεολαία του Βελβεντού να τον αφήσει έρμαιο σε καμία «καλλικρατική» σαλαμοποίηση. Δεν είναι αυτό το όνειρο και το όραμα που έχουμε γι’ αυτόν. Δε θα τον αφήσουμε σ’ αυτή τη μιζέρια.  Και πολύ σωστά πράξαμε ως κοινωνία κρατώντας αυτή τη στάση από το Μάιο του 2010 και μετά. Δεν έχει καμία απολύτως δουλειά ο «καποδιστριακός» Δήμος Βελβεντού στο αυτοδιοικητικό σχήμα της περιοχής. Κι όσο πιο γρήγορα απεγκλωβιστούμε απ’ αυτήν την κατάσταση τόσο το καλύτερο για όλους μας. Εξάλλου πάντα πιστεύαμε, ότι ένας αυτοδιοικητικά ανεξάρτητος Δήμος Βελβεντού θα ωφελούσε πολύ περισσότερο και την υπόλοιπη περιοχή.
          Η κοινωνία μας έτσι θα πορευτεί. Έτσι όπως αποφάσισε μέσα από τις συλλογικές τις διαδικασίες. Κι αλίμονο αν για το μέλλον της κάθε κοινωνίας δεν αποφασίζουν τα ίδια τα μέλη της αλλά κάθε τυχαίος ή περαστικός καλοθελητής.
 Για μας λοιπόν η λύση και η διέξοδος είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ: Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. Και γι’ αυτήν θα αγωνιστούμε μέχρι τελικής δικαίωσης! Το χρωστάμε σε όλους αυτούς που έφτασαν τη μικρή αυτή γωνιά της ελληνικής περιφέρειας σε αυτό το επίπεδο ανάπτυξης και προόδου. Το χρωστάμε σε όλες τις επόμενες γενιές. Το χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς.
          ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΕΝΩΜΕΝΟ – ΔΥΝΑΤΟ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ. Σαν μια γροθιά. Όπως στο σήμα της Νεολαίας!

Συνεχίζουμε…  

1 σχόλιο:

  1. ειναι πολυ απλο.ο δημος βελβεντου διαθετει ακινητη περιουσια η οποια μπορει να χρησιμοποιηθει ως εγγυηση για τα δανεια που θα παρει ο "διευρημενος" δημος.αν φυσικα τα δανεια δεν ξεπληρωθουν,αυτοματως η περιουσια αυτη κινδυνευει.ποια ειναι η περιουσια.πνευματικο κεντρο,αθλητικο κεντρο,μετοχι,πικαντιλι,παλιο δημαρχειο-ιατρειο,τα ακινητα στην αθηνα απο το κληροδωτημα.επισης το βελβεντο μεσω των συναιτερισμων εχει αναπτυξη στον πρωτογεννη τομεα.δηλαδη εισερχονται στην περιοχη χρηματα απο αλλες περιοχες της ελλαδας και κατ'επεκταση της ευρωπης.με λιγα λογια το βελβεντο και λιγοτερο το λειβαδερο και τα καμβουνια χρησιμοποιουνται ως σωσσιβια του δημου σερβιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή